
PASSENGER TRANSPORT REGULATIONS 2009 

Schedule 3 

Non-SATSS Access Taxi Card  

Conditions of Use for Drivers and Operators 

• A driver must have the ‘SATSS mobile application’ installed on their mobile device in 

order to scan a non-SATSS Access Taxi Card. 

• A driver must only accept the physical non-SATSS Access Taxi Card for scanning. 

Photocopies or other forms of entering the details of an Eligible person’s card will not 

result in the payment of the lifting fee. 

• Penalties will apply to misuse of the non-SATSS Access Taxi card. 

 

Interpretation 

• Terms defined in the Passenger Transport Act 1994 and Passenger Transport 

Regulations 2009 (the Regulations) have the same meaning unless defined 

otherwise in this determination. 

• ‘Access Taxi’ means a passenger transport vehicle licenced under section 45 of the 

Act and regulation 30(1)(c) of the Regulations to carry persons who use wheelchairs, 

scooters, or other large (ride-on) mobility aides. 

• ‘Accredited driver’ means a person who is accredited under section 28 of the Act, 

who drives an Access Taxi. 

• ‘Access CBS’ means the centralised booking service contracted by the Minister and 

accredited under the Act to co-ordinate and allocate or assign bookings for Access 

Taxis. 

• ‘Eligible person’ is a person who: 

• is not currently a member of SATSS, 

• satisfies the Department that they are a person using a wheelchair, scooter or 

large (ride-on) mobility aide, and 

• holds a non-SATSS Access Taxi card. 

• ‘Eligible trip’ is a trip booked through the Access CBS for the transport of an eligible 

person. 

• ‘Non-SATSS Access Taxi Card’ means a non-transferable identification card with a 

unique barcode issued by the Department to an eligible person (and does not include 

a SATSS Member ID Card). 

• ‘SATSS’ means the South Australian Transport Subsidy Scheme. 

• ‘SATSS Member ID Card’ means a non-transferable identification card issued to a 

SATSS member which contains a photograph of the member and a unique barcode 

which has been determined by the Minister. 


